Westerse ziekten in 2025: kantelpunt of crisis? In 2025 blijven chronische aandoeningen zoals obesitas, diabetes type 2, hart- en vaatziekten en bepaalde kankers wereldwijd toenemen. Deze ziekten, vaak aangeduid als "welvaartsziekten", zijn nauw ve... 1 aug. 2025 Actualiteit
Orthomoleculaire Voeding Orthomoleculaire voeding klinkt misschien als een mondvol, maar het idee erachter is verrassend eenvoudig: geef je lichaam precies de voedingsstoffen die het nodig heeft, in de juiste vorm en hoeveelh... 1 aug. 2025 Wetenschap
Vezels en je microbioom In je darmen leven triljoenen bacteriën die mee bepalen hoe jij je voelt, hoe goed je immuunsysteem werkt, en zelfs hoe helder je kunt denken. Samen vormen ze je microbioom — een complex en fascineren... 1 aug. 2025 Wetenschap
Magnesium Als er één mineraal is dat in stilte grootse dingen doet in je lichaam, dan is het wel magnesium . Het speelt mee in meer dan 300 biochemische processen — van energieproductie tot spierontspanning, va... 1 aug. 2025 Wetenschap
Meer sporten betekent meer herstellen We leven in een tijd waarin bewegen steeds populairder wordt — en dat is een goede zaak. Van padel tot marathons, van HIIT-workouts tot yoga op het strand: de sportcultuur is levendiger dan ooit. Maar... 13 mei 2025 Actualiteit
Omega 3: het vet waar je lichaam blij van wordt In neen tijd waarin we overspoeld worden door snelle snacks, verborgen suikers en lege calorieën, groeit de vraag naar voeding die méér doet dan vullen. Voeding die ons lichaam voedt, beschermt en onde... 13 mei 2025 Wetenschap
Van familiecrisis tot chocoladerevolutie Soms begint een revolutie niet in een laboratorium of een fabriek, maar aan de keukentafel. OCHOCOLAT is geboren uit een persoonlijke reis naar gezondheid, aangewakkerd door een gebeurtenis die onze familie diep heeft geraakt. 8 apr. 2025 OCHOCOLAT Blog
Wat zit er in OCHOCOLAT? Veel chocoladepasta's zitten vol geraffineerde suikers, palmolie en kunstmatige toevoegingen. Bij OCHOCOLAT pakken we het anders aan. 8 apr. 2025 OCHOCOLAT Blog